The Netherlands China Law Centre

Benjamin van Rooij appointed Professor at University of California, Irvine, CA, USA

18 August 2013

Prof. B. van Rooij has started his fulltime position of Professor of U.S.-China Business and Law at the Long Institute at UCI.

(ENGLISH: see below)

DUTCH:

Prof. dr. Benjamin van Rooij heeft enige tijd geleden een functie geaccepteerd als John S. and Marilyn Long Professor of U.S.–China Business and Law, alsmede als academisch directeur van The Long U.S.–China Institute for Business and Law, verbonden aan de University of California, Irvine (UCI), School of Law.

Per vandaag, 18 augustus 2013, is prof. van Rooij gestart met zijn werkzaamheden in Californië. Vanuit zijn nieuwe positie aan de UCI, zal hij echter zijn lopende onderzoek aan de UvA blijven coördineren. Verder zal prof. van Rooij aan de UvA verbonden blijven en met de NCLC onderzoekers blijven samenwerken, alsook verschillende van zijn promovendi blijven begeleiden en/of naast hun nieuw gevonden (co-)promotoren blijven adviseren. Hij zal zijn huidige onderzoek ook voortzetten aan de UCI, alwaar hij zijn onderzoeksthema’s van rechtshandhaving en -naleving als kernthema’s in zal brengen.

Vanwege deze verandering, zullen de Compliance and Enforcement seminars en de Governance and Society in China seminars echter helaas vooralsnog niet voortgezet worden. Mochten deze seminars in de toekomst toch weer gehouden worden in hetzij dezelfde, hetzij een andere vorm, dan zal hier uiteraard op deze website een bericht over te vinden zijn.

Voor eventuele vragen, neemt u gerust contact met ons op.

Links:
Berichtgeving over prof. dr. Benjamin van Rooij bij UCI Law School
Website van prof. dr. Benjamin van Rooij bij UCI

--------------------------------------------------------------------------------------------

ENGLISH:

A few months ago, Prof. Benjamin van Rooij accepted a (tenured) position at University of California, Irvine (UCI), School of Law. Today, on August 18th 2013, Prof. van Rooij started his position as John S. and Marilyn Long Professor of U.S.–China Business and Law, and as Academic Director of the The Long U.S.–China Institute for Business and Law.

Whilst being employed and located in California, Prof. van Rooij will still continue to coordinate his research at UvA. He will remain in close touch with the NCLC researchers and continue to play a (equally/lesser) significant role as either their first or second supervisor or as external research adviser alongside their newly found chief supervisors. Concurrently, he will carry on his own research and promote his main research topics of law enforcement and compliance at UCI.

The Compliance and Enforcement seminar series, as well as the Governance and Society in China seminar series will unfortunately be discontinued. Should these seminars be restarted (in the same or another set-up) in the future, we will of course post a notification on this website.

Should you have any questions, please feel free to contact us.

Links:
News message:  Prof. Benjamin van Rooij joins UCI Law School